Kinderen in de kerk

In de vier verschillende wijkgemeenten is er aandacht voor kinderen in de zondagsdienst. Hieronder wordt beschreven wat er georganiseerd wordt voor kinderen tijdens de dienst.Kinderen in de kerk

Sion
In de ochtenddienst van de wijkgemeente Sion is er een speciale bijeenkomst voor de kinderen van 4-12 jaar oud, Kinderkerk. Bij aanvang van de dienst komen zij bij elkaar in de Zijspieghel van de Spieghelkerk voor een Bijbelverhaal en een verwerking. Voor de allerjongsten is er crèche. Aan het einde van de dienst, voor de zegen, komen de kinderen binnen in de kerkdienst.

Verlosserkerk en Wilhelminakerk
Tijdens de dienst is er, elke zondag dat er dienst is, Kinderkerk voor de kinderen van de leeftijd 4-12. Voor de allerjongsten is er crèche. De kinderen gaan tijdens de kerkdienst naar hun eigen bijeenkomst waar een verhaal en verwerking is op hun eigen niveau. Later komen ze weer terug in de dienst voor onder andere de zegen.

Eens in de twee weken is er voor de kinderen van groep 7 en 8 Spoorzoekers. Tijdens de dienst vertrekken de kinderen naar hun eigen bijeenkomst. Hier behandelen zij op hun niveau het thema van de dienst. Tijdens de kerkdienst komen zij weer terug in de kerk waar zij onder andere de zegen ontvangen.

Spaarproject

Dit jaar sparen we voor  de stichting PhySCI. Deze wil in Bangladesh en Nepal hulp en fysiotherapie bieden aan kinderen met een al of niet meervoudige handicap. Deze stichting is opgezet door Ria Schmitz, fysiotherapeute, die zelf werkzaam is in deze doelgroep. Zij heeft zich het lot van deze kinderen en hun families, vaak hele arme gezinnen, aangetrokken. De kinderen worden vaak letterlijk weggestopt. Ze zijn daar voor hun omgeving van geen waarde. Ook op scholen worden ze vaak niet geaccepteerd. Ria Schmitz stelt zich juist ten doel om die kinderen uit hun isolement te halen, om mensen daar te leren deze kinderen te behandelen en ook hun omgeving tot hulp te zijn. Er wordt gewerkt in dagopvang waarbij ook de ouders/ familie betrokken worden. Zo vinden deze mensen ook steun bij elkaar. Wat erg belangrijk is!

Spieghelkerk
Tijdens de dienst is er elke zondag Kindernevendienst voor de kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar. Voor de allerjongsten is er crèche. De kinderen gaan tijdens de kerkdienst, na een spieghelverhaal van de voorganger naar hun eigen bijeenkomst waar een thema wordt behandeld. Voor de zegen komen zij weer terug.

Eens in de twee weken is er voor de kinderen van groep 7 en 8 basiscathechese. Dit begint bij de aanvang van de dienst in de Brandsmaschool tegenover de Spieghelkerk. Hier krijgen zij iets te drinken en behandelen zij een thema. Dit duurt tot het einde van de dienst.